Lidingö Runt 2007

Text: Allan Förberg

- Vilken blåsdag! hade nog Nalle Puh & Nasse sagt om årets upplaga av Lidingö Runt. Not! Det blåste knappt en m/s när ett hyggligt antal SK jakter skulle göra upp om årets första segling. Hela fyra SK95:or var anmälda till start, nästan lika många som A22:orna som var fem... Vi kan redan nu avslöja att ingen av båtarna i Classic Yacht kom i mål.

Men det var ändå en ok dag på fjärden. Och nu är också båtarna som deltog färdig mekade för racing... Undertecknad i 22-288 Paloma var med om en ganska urusel start. Spinnakern hängde som en våt vante och farten var... typ 0.3 knop.... Men för att citera Churchill: Never give up! Och efter några kluriga vägval och en omsegling av 22-272 Tricksonita i lä, så var vi i spets där Paloma hör hemma. Efter lite uträkningar om båtfart, kontra maxtid och när middagen skulle stå på bordet så var det bara att bita i det sura och sätta igång järngenuan. Men vi kan ändå hävda att vi tog en moralisk seger, även om 22-373 Ida kom igen väl mot slutet (för att sen bli frånseglade igen hehehe).

Foto: Allan Förberg och Dennis Wetterberg

Ingabritt startar i ensamt majestät? Ingabritt startar i ensamt majestät?
Ida, Tricksonita och La Morena mf startar. Ida, Tricksonita och La Morena mf startar.
Undan... vind. Så här långt från starten vid Lidingöbron var vi efter drygt 20 minuter. Undan... vind. Så här långt från starten vid Lidingöbron var vi efter drygt 20 minuter.
Palomas ledarspår vid Hundudden. Palomas ledarspår vid Hundudden.
Sol på Baggensfjärden för järngenua Sol på Baggensfjärden för järngenua.