Nypan Trophy 2017

Nypan Trophy inföll lördagen den 19 augusti.

Tillfartsseglingen till Skärvassaviken på Nämdö under fredagen bjöd på lätt sydligvästlig bris och växlande molnighet. Vid solnedgången var 6 jakter från 30 till 55 kvadratmeter förtöjda i vikens västra sida. Antalet personer i dessa jakter var 9 stycken.

Tidigt på lördagsmorgonen passerade en regnfront som bjöd på rikligt med regn. Sådeles tog vi sovmorgon i alla jakterna. Regnet upphörde strax efter klockan 9. Väderprognosen sade syd till sydväst 9-13 m/s byigt så ingen var speciellt seglingssugen. I stället bestämdes att vi skulle ta en tur gåendes på Nämdö. Första iden var att ta sig till Solvik, Guns Livs och restaurangen. Men en kontroll indikerade att affär och restaurang mm var sålt och inte verkade ha återöppnats ännu. Så då bestämdes att vi i stället skulle gå och titta på insjön på norra delen av Nämndö. Vi gick i samlad trupp först på den breda stigen och sedan längs med en bäck som kommer från insjön. Vi försökte vara listiga och ta en enklare väg tillbaka. Men denna navigeringsövning resulterade i en lång omväg samt att vi fick se byn på norra Nämndö.

Väl tillbaka så avnjöts en sen lunch som senare följdes av bål på berget.

På kvällen fortlöpte en sedvanlig kräftskiva på klipporna. Jarramas bjöd på kaffe och dumlekakor vilket var populärt. Nöjda besättningar drog sig så småningom tillbaka till jakterna för att krypa till kojs.

På söndagsmorgonen var det återigen frisk vind från sydväst 7-12 m/s och växlande molnighet. Jakterna seglade hemmåt efter en trevlig helg.